NARENCİYE
Narenciye söz konusu olduğunda portakallar en iyisidir. Neredeyse her vitamin ve minerali sağlarlar ve yemeleri (veya içmeleri) kolaydır. Aynı zamanda büyük miktarda C vitamini kaynağıdır. Bu besin bağışıklığı güçlendirir ve vücudunuzun demiri emmesine yardımcı olur.
Ancak daha da fazlasını yapar: C vitamini, kanser gelişimine kapı açan hücre hasarını önler.
Narenciye meyveleri aynı zamanda sindirimi düzenlemeye yardımcı olan yeterli miktarda lif de sağlar. Greyfurttaki pektin lifi, LDL (kötü) kan kolesterolünü düşürür. Greyfurt toplarken koyu olan daha iyidir. Kırmızı greyfurt, pembe veya beyaz greyfurttan daha fazla antioksidan beta karoten ve likopen içerir.
Turunçgiller aynı zamanda polifenol sınıfından fitokimyasallar olan flavonoidlerle yüklüdür. Fitokimyasallar hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur, kansere neden olan maddeleri bloke eder, kalp hastalığına karşı korur ve sağlıklı gözleri ve görmeyi destekler.
BROKOLİ
Brokoli harika bir besindir. Lif oranı yüksek olan bu ürün aynı zamanda B vitamini, folat ve riboflavin ile potasyum, demir ve C vitamini açısından da harika bir besin kaynağıdır. Brokoli, turuncu olmasa da yüksek miktarda yaşlanma karşıtı beta karoten ve lutein içerir.