
DOĞRAMA TAHTASI
Özellikle ahşap olan doğrama tahtaları, bakteriler için adeta sığınak gibidir.
Et, meyve ve diğer besinler için birbirinden farklı tahtalar kullanmanız gerekir. Ahşap doğrama tahtaları, yüzeydeki suyu emerek bakterileri içine çeker. Yüzeyinde yer alan çizikler ve boşluklar da bakterilerin sıkışmasına neden olur.
Doğrama tahtalarını en etkili temizlemenin yolu, bulaşık makinesinde yıkamaktır. Bulaşık makinesinin yüksek ısısı sayesinde mikroplar kolayca yok olur.
Alternatif bir yol ise kettleda su kaynatıp doğrama tahtalarını o su içerisinde bekletmektir. Bu şekilde bakteriler ölürler.
Ancak bu temizleme yöntemleri ahşap tahtalara zarar verebilir bu nedenle diğer tahtaları kullanmak daha iyi bir fikir olabilir.

BUZDOLABI
Buzdolabı bakterilerin üremesi için elverişli bir alandır. Bakterilerin besinlerinize temasını engellemek için buzdolabının içini her iki ayda bir temizlemelisiniz. Raflarını ise iki günde bir sabunlu suyla silmelisiniz. Buzdolabında oluşan kötü kokuları önlemek için ise bir kasenin içerisine kabartma tozu koyup bekletebilirsiniz.

SÜNGER
Mutfakta kullandığınız temizlik süngerlerinin sürekli nemli olması, E.coli isimli bakteriyi taşıyabilir. Bu nedenle hijyenik değildir.
Süngerlerinizin hijyenik olması için birkaç gün kullandıktan hemen sonra bulaşık makinesinde yıkayıp temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Süngerlerin kirlenip bakteri üretmemeleri için iki ile dört hafta arasında değiştirmeye özen göstermeniz gerekir.


















