Son günlerde hepimiz, vücudumuzun bağışıklık sistemi ya zayıflamaya başlarsa diye korkuyoruz. Koronavirüs, grip, nezle gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiyle yaşıyoruz. Vücut direncinin düşmesi yaraların daha yavaş iyileşmesine, doku iltihaplanmalarına, kaslarda zayıflamalara ve kronik yorgunluk sendromu gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Tam bu noktada devreye giren kış çayları, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı etkin bir koruma sistemi sağlar. Her bitki çayı bileşeninin doğal yapısı birbirinden farklıdır. Bazı bitki çayları aşırı demlendiğinde acılaşır ve bazıları da suda beklediğinde fazlaca şişer. Doğru demleme teknikleri ve doğru miktarda karıştırılan bitkiler ile bağışıklık güçlendirici ilaç etkisine sahip kış çayları elde edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

GÜL ÇAYI
MALZEMELER
 4 yemek kaşığı gül yaprağı
 4 yemek kaşığı gül yaprağı
 1 yemek kaşığı limon otu
 1 yemek kaşığı limon otu
 1 adet tarçın çubuğu
 1 adet tarçın çubuğu
 1 yemek kaşığı portakal suyu
 1 yemek kaşığı portakal suyu
 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
 1 tatlı kaşığı rezene tohumu
 1/2 çay kaşığı limon kabuğu
 1/2 çay kaşığı limon kabuğu
 4 su bardağı su
 4 su bardağı su
 Buz (eğer soğuk yapacaksanız)
 Buz (eğer soğuk yapacaksanız)
 Bal (isteğe bağlı)
 Bal (isteğe bağlı)
Tüm malzemeleri 4 su bardağı suda kaynatıp servis edin.

OTLU ÇAY
MALZEMELER
 2-3 dal ısırgan otu
 2-3 dal ısırgan otu
 2 adet taze nane
 2 adet taze nane
 1 tarçın çubuğu
 1 tarçın çubuğu
 4 su bardağı su
 4 su bardağı su
 1 yemek kaşığı bal
 1 yemek kaşığı bal
Tüm malzemeleri 4-5 dakika boyunca kaynatın.

SOĞUK ALGINLIĞI ÇAYI
MALZEMELER
 Yarım elma
 Yarım elma
 Yarım portakal
 Yarım portakal
 Yarım limon
 Yarım limon
 Yarım ayva
 Yarım ayva
 1 çubuk tarçın
 1 çubuk tarçın
 4-5 karanfil
 4-5 karanfil
 1 tatlı kaşığı bal
 1 tatlı kaşığı bal
YAPILIŞI: Bal hariç bütün malzemeler, kabuklu bir şekilde iri iri kesilip tarçın ve karanfille birlikte bir miktar suda kaynatılır. Kaynayınca bardağa süzülüp bir tatlı kaşığı balla içilir.





















































































