Bu balık D vitamini eksikliği için birebir! Kışın hastalanmak istemiyorsanız haftada bir yiyin…

spot_img


Palamut balığı D vitamini açısından çok zengin besin kaynağıdır. Omega 3 ve folik asit kaynağıdır. Kışın hasta olmamak adına haftada en az bir kez sofranıza palamut balığına yer verebilirsiniz.

Palamut balığı; A ve D vitamini, B6, B3, B12 vitaminleri, demir, protein, kalsiyum, magnezyum, selenyum, sodyum, fosfor, potasyum içerir. Çoğunlukla Eylül ile Ekim aylarında tüketilir ve genellikle Marmara ve Karadeniz’de sık görülür.

Palamut balığı, D vitamini açısından çok zengin olduğu için vücuttaki D vitamini eksikliğinin giderilmesini sağlar. Diğer balıklara göre daha fazla protein içerir. Yüksek oranda protein içerdiği için hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Vücuttaki açık yaraları kısa sürede iyileştirir.

Palamut tüketmek, kan basıncının azalmasını sağlayarak kolesterolü düzenler, felç riskini azaltır. Sinir sisteminde kötü hücrelerin meydana gelmesini önler.

Omega 3, folik asit ve B6 sayesinde kalp sağlığı için iyi gelir. Kalp ritmini düzenler, kalp krizi riskini azaltır ve felç riskini düşürür.

Sinir hücrelerinin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer’a karşı korur. Omega 3 yağ asidi sayesinde beyin sağlığını olumlu biçimde etkiler.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img