Akşama misafir var – İDİL ÇİMRİN

spot_img


Akşama ne pişirsem sorusu hepimizin ortak derdi. Hem farklı, hem de lezzetli bir menü hazırlamayı kim istemez ki? İşte size bayılacağınız üç tarif. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

TERİYAKİ SOSLU TAVUK

MALZEMELER

4 dilim kemiksiz tavuk kalça

MARİNE İÇİN:

Sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

3-4 dal taze kekik

Karabiber

SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1–2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı teriyaki sos

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Taze kekik

YAPILIŞI: Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz. Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.

LİMONLU AYÇEKİRDEKLİ ÇİLAV

MALZEMELER

2 su bardağı jasmin pirinci

1 adet limon kabuğu rendesi

1 kahve fincanı ayçekirdeği

3 yemek kaşığı zeytinyağı

4 su bardağı soğuk su

1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Ayçekirdeklerini kavuruyoruz. Bir adet rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip bir-iki dakika karıştırıyoruz. Dört bardak soğuk suyu tencereye döküyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz atıyoruz. Safranı bu aşamada ekleyebiliriz. Jasmin pirincini bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Tencerede kaynamakta olan suyun üzerine pirinci ekliyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişirip servis ediyoruz.

ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI TOPLAR

MALZEMELER

1 kase çilek

1 paket petibör bisküvi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı dövülmüş fındık

SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

70 gr. bitter çikolata

YAPILIŞI: Çilekleri eziyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz. Harçtan elimizle minik toplar yapıyoruz. Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Kırılmış bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Soğuyunca topların üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img