KALP HASTALIKLARINA KARŞI KORUMA SAĞLAR
Tarçın, dünya çapında ölümlerin önde gelen nedeni olan kalp hastalığı riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir. Bir incelemeye göre, günde en az 1,5 gram veya yaklaşık 3/4 çay kaşığı tarçın takviyesi, trigliserit, toplam kolesterol, LDL (kötü) kolesterol ve Metabolik hastalığı olan kişilerde kan şekeri azalması sağlamıştır.
13 çalışmanın bir başka ortak incelemesi, tarçının her ikisi de kalp hastalığı için risk faktörü olan trigliserit ve toplam kolesterol düzeylerini azaltabildiğini bulmuştur.
Tarçının en az 8 hafta boyunca tutarlı bir şekilde tüketildiğinde kan basıncını düşürdüğü de gösterilmiştir. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabileceği görülmektedir.
KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER
Tarçın, kan şekerini düşürücü özellikleriyle bilinir. Tarçının içeriği, insülin direnci üzerindeki faydalı etkilerinin yanı sıra, başka mekanizmalar yoluyla da kan şekerini düşürebilir.
İlk olarak tarçının yemekten sonra kan dolaşımınıza giren şeker miktarını azalttığı gösterilmiştir. Bunu, sindirim sisteminizdeki karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatan çok sayıda sindirim enzimine müdahale ederek yapmaktadır.