
SAĞLIKLI LEZZET TOPLARI
MALZEMELER
3 su bardağı yulaf
İstenilen miktarda fındık
1 çay bardağı kuru erik veya kuru kayısı
2 adet olgun muz
8-10 adet çekirdeği çıkarılmış hurma (isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN:
İsteğe göre kakao, kırılmış fındık, toz Antep fıstığı, Hindistan cevizi vb.
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi birleştirip rondodan geçiriyoruz. Harçtan istediğimiz büyüklükte toplar hazırlıyoruz. Topları, isteğe göre kakao, Antep fıstığı, fındık ya da Hindistan cevizine buluyoruz.

DİYET CHEESECAKE
MALZEMELER
ALT TABAN İÇİN:
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı yulaf ezmesi
4 iri hurma (1 bardak sıcak suda bekleyecek.)
İÇ DOLGUSU İÇİN:
2 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
200 gr. labne
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
250 gr. bal kabağı (hurmaları suyuyla birlikte püre haline getirip bal kabaklarıyla pişiriyoruz.)
4 hurma (1 bardak suda beklemiş)
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI: Badem ve yulafları un haline getiriyoruz. Hurma püresini de içine ekleyip alt tabanını elde ediyoruz. İç dolgusu için, öncelikle yumurta beyazını çırpıyoruz. Diğer yandan yumurta sarısı, labne, yoğurt, hazırladığımız hurmayla pişirdiğimiz kabak püresini de içine ekliyoruz. Sonrasında nişasta ve en son yumurta akını ekliyoruz. Alt tabanını 180 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz. Sonra iç dolguyu üzerine döküyoruz. Kalıbın etrafını folyoyla sarıyoruz ve 160 derece pişiriyoruz.


















