Yumuşacık poğaça tarifi! Sırrı gizli malzemesinde

spot_img


Herkese merhaba, İdilika’nın Mutfağı’nda bugün nefis poğaçalar hazırlıyoruz. Lezzet garantili bu tarifleri denemenizi şiddetle öneririm. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SEBZELİ

MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı

125 gr. oda sıcaklığında tereyağı

2 adet yumurta (birinin sarısı dışı için)

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı kaymak

1 yemek kaşığı toz mahlep

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Maydanoz

Dereotu

Yeşil biber

1 kase Urfa peyniri

2 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.



SAKLAMASI KOLAY

MALZEMELER

1 su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ

2 su bardağı yoğurt

3 paket kabartma tozu

1 adet yumurta (sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

4-5 su bardağı un

İÇ MALZEMESİ:

Beyaz peynir

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

Susam

YAPILIŞI: Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını alıp karıştırıyoruz. Biraz un, kabartma tozları, tuz, şeker ve sirke ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve iç malzemesini koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img