Yorgun günlerin kurtarıcı menüsü! Hem pratik hem doyurucu…

spot_img







“Akşama ne pişirsem?” diye düşünüp duruyorsanız, sizlere harika bir akşam menüsüyle geldik. Ana yemeğinden tatlısına 3 farklı yemeğin birleştiği bu enfes menünün hem hazırlaması pratik hem de tadı leziz. İşte yorgun bir gününde sonunda, emekle hazırladığınız yemeklerin tadına doymanızı sağlayacak o lezzetli yemekler…

İDİL AÇIKALIN


İDİL AÇIKALIN


Giriş Tarihi: 19.11.2025 09:25


Yorgun günlerin kurtarıcı menüsü! Hem pratik hem doyurucu...

KAĞIT KEBABI

MALZEMELER

400 gr. orta yağlı kuzu kıyma

2 yeşil biber

1 kırmızı biber

2 diş sarımsak

Bir tutam maydanoz

Tuz

Karabiber

SÜSLEMEK İÇİN:

1 domates

1 biber

YAPILIŞI: Biberleri, sarımsak ve maydanozu robotta iyice çekelim. Kıymanın tuzunu, karabiberini atalım. Çektiğimiz karışımı da ekleyip yoğuralım. Fırın tepsisine kağıt serelim, kağıdın kenarlarını suyun tepsiye akmaması için kıvıralım. Karışımdan üç eşit parça bölüp elimizle yayarak ince açalım. Üzerlerine domates biber dilimleyelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat suyunu çekene kadar pişirelim.


FİRİK PİLAVI

MALZEMELER

1 çay bardağı nohut

2 su bardağı firik

1 su bardağı bulgur

1 soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

6 su bardağı su

Tuz

Kırmızı pul biber

Karabiber

YAPILIŞI: Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın. Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken birbirleriyle iyice karıştırın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin. Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img