Havuç tarator tarifi: Nefis ve kolay bir lezzet

spot_img


Malzemeler;

4 yemek kaşığı yoğurt

3 adet havuç

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak

Tuz

Geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.

2 diş sarımsağı küçük parçalara ayırın ve tavaya alın, kokusu çıkana dek kavurun.

3 adet havucu yıkayın ve soyun. Ardından rendeleyin.

Rendelediğiniz havuçları, tavaya ilave edin ve 4 dakika boyunca yumuşayana dek kavurun.

Kavrulduktan sonra ocaktan alın ve soğuması için dinlenmeye bırakın.

Bir kasenin içerisinde 4 yemek kaşığı ve tuz ekleyip karıştırın.

Havuçlar soğuduğu zaman yoğurda ekleyip karıştırarak servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun!



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img