
“BİR BİRİKİM SONUCUNDA ORTAYA ÇIKTI”
Doktor, bu denli sindirilememesinin ardında tek bir kez içmekten kaynaklanmadığından şüphelendiğini belirtti. Uzun bir süre boyunca biriktiği düşünülen bu ufak “toplar” zamanla küçük kızın tüm sindirim sistemini tıkamıştı.
Doktor, 14 yaşındaki kızın sindirim sisteminden tüm bu tıkanıklıktan kurtulması için “müshil” içeren bir ilaç reçete etti. Doktor, bu topların yapımından kullanılan nişasta türününün sindiriminin zor olduğunu belirtti. Ayrıca Dr. Louwei, “bubble tea” adlı bu çayın üretiminde, gıda bağımlılığı ve yapay koruyucular kullanılabildiğini de belirtti.

“1980’Lİ YILLARDA TAYVAN’DA ORTAYA ÇIKTI”
Bubble tea olarak bilinen bu çay; inci sütü çayı, boba çayı, balonlu süt çayı, tapyoka sütü çayı gibi farklı adlarla da biliniyor ve 1980’li yıllarda Tayvan’da ilk olarak ortaya çıktı. Fakat son yıllarda tüm dünyada oldukça sevilen içecek çeşitlerinden biri.

Japon sömürge yönetimi sırasında Güney Amerika’dan Tayvan’a getirilen manyok bitkisinin köklerinden elde edilen bir nişasta türü olan tapyoka, bölgedeki insanlar için temel bir besin kaynağına dönüştü.


















