Hücre hasarını önleyen, kanserden koruyan ve bağışıklığı güçlendiren besinler şu şekilde;
PAZI:
C vitamini, A vitamini, E vitamini gibi antioksidanlar bakımından zengin olan pazı, vücudu kansere neden olan serbest radikallerden korur. Düzenli olarak pazı tüketildiğinde, hücresel hasarı azaltır ve kanser riskini düşürür.
SARIMSAK:
Sarımsağın en önemli özelliklerinden biri kansere karşı koruyucu olmasıdır. İçerdiği kükürt bileşikleri, allicin adı verilen aktif bileşik, sarımsağın kanserle mücadeledeki kaynaklarıdır. Sarımsak aynı zamanda bağışıklığı güçlendirir. Araştırmalar, düzenli olarak sarımsak tüketilmesinin özellikle mide, kolon, meme ve prostat kanserlerine karşı koruduğunu göstermiştir.
BROKOLİ:
Brokoli, en güçlü kanser savaşçılarından biridir. İçerdiği fitokimyasallar, özellikle glukosinolatlar ve sulforafan gibi bileşikler, brokolinin kansere karşı faydalarını destekler. Bu bileşikler, kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Hücre hasarını azaltır ve tümör oluşumunu önler. Brokoliyi düzenli olarak tüketmek, dengeli bir beslenme planının bir parçası olarak kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilir.