KALP DAMAR HASTALIKLARINA KARŞI KORUR
Sağlıklı kişilerin turşu tüketmesi, kalp damar hastalıklarına karşı korunmayı sağlar. İçerisinde yer alan yararlı bakteriler sayesinde bağırsak florası düzenlenir. Böylece bağırsak florasındaki yer alan probiyotik bakterilerin çeşidinin ve yoğunluğunun artması kalp damar hastalıklarına karşı korur.
TAM ORANINDA SALATALIK TURŞUSU TARİFİ
Turşuyu kuracağınız sebzelerin kavanozunu, sebzelerin ağırlığının iki katı olacak miktarda seçmelisiniz. Örneğin 2,5 kilo sebze kullanacaksanız, 5 litrelik bir kavanoz kullanmanız gerekir.
Salatalık turşusu için kornişon kullanmalısınız. Salatalıkları temiz bir şekilde yıkayın ve iğne ile üzerlerinde ufak delikler açın.
Kavanozun dibine bir yemek kaşığı nohut, sarımsak ve uçları kesilmiş biber ekleyin.
İçerisine ekleyeceğiniz suyun, musluk suyu yerine içme suyu olmasına dikkat edin. İçme suyuyla hazırladığınız turşu musluk suyuna göre daha geç bozulur. Ayrıca bu sayede turşunuz daha lezzetli olur ve suyunu rahatlıkla içebilirsiniz.
2,5 kilo sebze için 2,5 litre su kullanmanız gerekir. Kullanacağınız sebze miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
1 litre su için yarım su bardağı kaya tuzu kullanmalısınız. Kaya tuzu kullanmanız, turşunun daha dayanıklı olmasını sağlar.
Su miktarının üçte biri kadar üzüm sirkesi kullanmalısınız. Sirkenin asitli yapısı, turşuyu mantar ve bakteriden korur. Ayrıca taze ve uzun süreli dayanmasına yardımcı olur
Ardından kavanozun içerisine defne yaprakları ve limon tuzu ekleyin.
Turşuyu 10 gün boyunca serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin.
10 günün sonunda turşunuzu yiyebilirsiniz.
UYARI: Turşu, yüksek miktarda sodyum içerir bu nedenle diyabet, tansiyon, böbrek ve mide rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka bir uzmana danışarak tüketmesi gerekir.