Peki acıya neden olan bir şeyi neden bilerek yeriz ve bundan keyif alırız? Görünüşe göre, dünyadaki pek çok insanın acıyı sevmesinin aslında oldukça ilginç nedenleri var.

ACI YEMEK SİZE KENDİNİZİ İYİ HİSSETTİREBİLİR
Acı, bir “lezzet” değil, bir duyumdur. Baharat hissi, acı biberleri acı yapan madde olan kapsaisin adlı kimyasal bileşikten gelir. Kapsaisin ağrıya neden olur ve vücudun tehlikede olduğunu düşünmesini tetikler. Buna karşılık vücut, zevk veren hormonlar olan endorfinleri salgılar; bu, vücudun baharatlı yiyecek yediğinizde hissettiği “tehdidi” ortadan kaldırmaya çalışmasının yoludur.

Bu kimyasal salınım, bazı insanların acı yiyecekler yemeyi mutlulukla ilişkilendirmesine neden olur ve egzersiz sonrası hissettiğiniz iyi duyguya benzer bir “başarı” yaratır.


















