2. Sulu veya yağlı hamur işleri
Hava dolaşımını kullanarak pişirme yapan Airfryer, içeriği sulu veya yağlı olan hamur işleri (örneğin, çorba veya su böreği gibi) yiyecekler için uygun değildir.
Bu yiyeceklerde bulunan sıvılar, cihazın içerisinde yayılabililir ve temizlik açısından da zorluk yaratabilir. Ayrıca, hamur işleri cihazın içerisinde istenmeyen sızıntılara ve karışıklıklara yol açabilir.
3. Yüksek sıvı içeren yiyecekler
Airfryer yüksek sıcaklıkta çalışır, bu nedenle çok sulu yiyecekler (örneğin, domates veya vişne gibi meyveler) cihazın içerisinde buharlaşabilir ve nem birikmesine yol açabilir. Bu durum, cihazınıza zarar verir ve zamanla performansını olumsuz etkiler.
4. Kağıt üzerinde pişirilen yiyecekler
Airfryer, yüksek sıcaklıkta çalıştığından dolayı kağıt tabak veya kağıt hamur üzerinde pişirilen yiyeceklerde kağıdın hızla yanmasına neden olabilir. Bu durum hem yiyeceğin hem de cihazın içinde yanıklara yol açabilecek olmasının yanında, fark edilmediği durumda yangın gibi çok ciddi hasarlara yol açabilir. Yiyeceğin yanması sağlık açısından da son derece risklidir.