Temel vitamin ve minerallerin düzenli alımı, akciğerlerinizin düzenli çalışabilmesi için hayati bir faktör. Bu nedenle astım, bronşit, kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi akciğerle ilişkili hastalıkların riskini veya yaşıyorsanız, semptomlarını azaltmaya yardımcı oluyor.
Rafine karbonhidrat, gazlı ve şekerli içecekler, işlenmiş kırmızı et gibi zararlı olduğu kesinleşmiş gıdalar, vücutta iltihaplanmaya neden olur ve bu durum ise; KOAH ve benzeri akciğer hastalıkları dahil olmak üzere riskli hastalıklara zemin hazırlayabilir.
Yapılan araştırmalar; bazı spesifik gıdaların akciğer sağlığına çok daha fazla katkısı olabileceğini gösteriyor. Özellikle yüksek antioksidan oranına sahip besinler, akciğer fonksiyonlarını iyileştirebilir. Lif oranı yüksek besin besinler de bu noktada öne çıkıyor. İşte akciğer sağlığını iyileştirebilecek o besinler…