Aşçılara taş çıkaracak tarifler! Yemek seçenler bile bayılacak

spot_img


İRMİKLİ ŞERBETLİ TATLI

MALZEMELER

2.5 çay bardağı irmik

2 çay bardağı un

2 yemek kaşığı tarçın

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

2.5 bardak su

2.5 bardak şeker

YAPILIŞI: İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tarçın, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye diziyoruz. Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz ve şerbetini çekmesini bekliyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img