
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KIŞ BESİNLERİ
Dyt. Keskiner, bağışıklığı güçlendiren kış besinlerini şöyle sıraladı:
BALIK: Omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemini destekler. Kışın, haftada 2 kez balık tüketmek bağışıklığı güçlendirir.
NAR: Güçlü bir antioksidandır. Kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin olan nar, hastalıklara karşı koruma sağlar.
BAL KABAĞI: A vitamini açısından zengin olan bal kabağı, enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

KUŞBURNU: C vitamini ve polifenoller bakımından oldukça zengindir. Soğuk algınlığına karşı korur.
AYVA: C vitamini ve fitokimyasallar içeren güçlü bir antioksidandır. Bağışıklığı destekler, boğaz ağrısına iyi gelir. Ihlamurla birlikte tüketebilirsiniz.
KEFİR: Bağırsak florasını güçlendirerek bağışıklığı destekler.
HAVUÇ: Beta karoten, C vitamini, potasyum ve çinko içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir.
KİVİ: Polifenoller ve yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı destekleyen en güçlü meyvelerden biridir.

MEVSİMİNDE SEBZE VE MEYVE TÜKETİN!
Mevsiminde sebze ve meyve tüketilmesini öneren Dyt. Keskiner, “Doğal koşullarda olgunlaşan ürünler, katkı maddesine ihtiyaç duymadan yüksek vitamin, mineral ve antioksidan içeriği sunar. Kış mevsiminde portakal, elma, armut, greyfurt, limon, muz, nar, kivi ve mandalina gibi meyveler; yüksek lif ve C vitamini içerikleriyle sindirimi destekler ve bağışıklığı güçlendirir. Sebzelerde ise ıspanak, karnabahar, pırasa, kereviz, brokoli, turp, lahana ve havuç; vitamin, mineral ve antioksidan yapılarıyla vücudu güçlendirir, toksinlerden arınmasına yardımcı olur” dedi.


















