Beş çayına davetlisiniz – İDİL ÇİMRİN

spot_img


İdilika’nın Mutfağı’nda bugün beş çaylarına uygun ya da kahve yanında servis edebileceğiniz nefis bir vişneli lokum, siyah-beyaz pamuk gibi bir pasta ve mis gibi limon kokulu bir kurabiye hazırlıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

PİYANO PASTA

MALZEMELER

KEKİ İÇİN:

2 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

KREMA İÇİN:

3 su bardağı süt

2 Türk kahvesi fincanı şeker

2 Türk kahvesi fincanı un

200 ml. sıvı krema

ÜZERİ İÇİN:

Kakao ya da da çikolata sosu

YAPILIŞI: İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp üzerine süt ve kakao karışımını gezdiriyoruz. Ilınmış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip çırpıyoruz. Kekin üzerine dökerek yayıyoruz. Kekin en üstünü kakao ya da çikolata sosu ile kaplıyoruz.

VİŞNELİ LOKUM

MALZEMELER

1 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 çay bardağı nişasta

1 çay bardağı vişne suyu

Çay kaşığının ucuyla limon tozu

1 paket Hindistan cevizi

YAPILIŞI: Vişne suyunu, nişastayı ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Şekerle suyu kaynatıyoruz, içine vişne sulu karışımı döküyoruz. Kaynayınca altını kısıp 25 dakika çırpıyoruz. Yağlı kağıdı birkaç damla sıvı yağla yağlıyoruz. Karışımı üzerine döküp yayıyoruz. Kağıdın yanlarından toparlıyoruz ve sarıyoruz, iki saat kadar soğutuyoruz. Hindistan cevizine bulayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kestiğimiz kısımları da Hindistan cevizine buluyoruz.

LİMONLU KURABİYE

MALZEMELER

2 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı pudra şekeri

5 yemek kaşığı toz şeker

1 limon kabuğu rendesi

Yarım limon suyu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img