TUZ
Hazır salçanın içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Bu sayede, salçanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaksınız. Ancak, yemek yapmadan önce salçanıza tuz ilave ettiğinizi unutmayın. Bu metodu hazır olarak aldığınız salçalar için kullanabilirsiniz.
Tuz kullanarak küf oluşmasını engelleyeceğiniz bir başka yöntem ise şöyledir;
Salçayı kaya tuzuyla karıştırın.
Salçanızı tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı kaya tuzu ekleyerek karıştırın.
Salçayı muhafaza ettiğiniz kap çok büyük ise bu yöntem daha pratik olacaktır.
TERS ÇEVİRMEK
Salçanın bulunduğu kavanozu ters çevirerek muhafaza ederseniz küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.
Salça kavanozunu ters çevirmek, salçanın kapağa baskı oluşturmasını sağlar. Böylece hava almasını engelleyerek küflenmenin önüne geçer.
TEREYAĞI
Salçanın üzerini kaplayacak miktarda tereyağını bir tavada eritin. Ardından salçanın üzerine ilave edin.
Salçanın üzerine eklediğiniz yağ donacağı için salçada küf oluşmasını engeller.
Sık sık kullanmayacağınız salçalar için bu yöntemi kullanabilirsiniz.