Binlerce yıllık “doğal ağrı kesici”: Tıpta faydası ispatlandı! Eskiler haklı çıktı…

spot_img


Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan çemen otu, her yemeğe farklı bir tat katarken aynı zamanda sağlık için de oldukça faydalıdır. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kolaylıkla bulabileceğiniz bu besini rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Soya ile aynı aileden olan çemen otu, taze veya kuru olarak tüketilibir. Aynı zamanda yapraklar, dallar ve hatta köklerini baharat olarak kullanabilirsiniz. Takviye olarak kullanıldığı durumlar da görülür.

Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, birçok araştırma çemen otunun çeşitli sağlık yararlarının olabileceğini gösteriyor. Çemen otu birçok riskleri azaltmaya yardımcı olabilir;

  • Şeker hastalığı
  • Obezite
  • Yüksek kolesterol
  • Yüksek kan basıncı
  • Kalp İşlevi
  • Bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlar
  • İltihap

Tüm bunların yanı sıra çemen otundaki bileşikler, hamilelik esnasında rahim kaslarının kasılmasına neden olabilir. Bu nedenle öncelikle doktorunuza danışmanız büyük önem taşır.

Çemen otu, hem Hint hem de Çin tıbbında tıbbi olarak kullanılan bitkiler arasında yer alır. Bu özler; sabun, makyaj malzemesi ve çay olarak yüzlerce yıl boyunca farkı alanlarda kullanıldı. Tüm bu özellikleriyle birlikte çemen otu birçok besin ögesine sahiptir.

  • Kolin
  • İnositol
  • Biyotin
  • A vitamini
  • B vitaminleri
  • D vitamini
  • Çözünür ve çözünmez lif
  • Demir

Tüm bu etkileriyle birlikte çemen otu tohumu, aynı zamanda yapraklarıyla da kilo vermeyi kolaylaştırır. Suda çözünür bir lif olan galaktomannan adlı bileşik ile kilo yönetimine yardımcı olur. Tok hissetmenizi sağlayan bu bileşik aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını da hızlandırır.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img