KEÇİBOYNUZU NASIL TÜKETİLMELİ?
Keçiboynuzunu bütün olarak taze, kurutulmuş ya da pekmez biçiminde tüketilebilir. Keçiboynuzu pekmezini kahvaltılarda ekmeğe sürüp tüketebilir, 3 tatlı kaşığı kadar direkt olarak yenilebilir; süte ve yoğurda katılarak da tüketilebilir. Keçiboynuzu unu ise unla yapılan tariflerde kullanılabilir.
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI
Keçiboynuzu pekmezini günlük beslenme rutinine eklemek; kişiye enerji verir.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağladığı için soğuk algınlığına karşı vücudun direncini artırır.
Keçiboynuzu pekmezi tüketmek, diş etlerinin güçlenmesine yardımcı olur.
İçerisinde yer alan E vitamini, kansızlığa karşı iyi gelir.
Sindirim sistemine iyi geldiği için mide problemlerinin giderilmesine destek olur.