Crumpet tarifi: İngilizlerin bu lezzeti kahvaltıların vazgeçilmezi olacak…

spot_img



Crumpet tarifi: İngilizlerin bu lezzeti kahvaltıların vazgeçilmezi olacak…

🧂 MALZEMELER:

  • 250 ml süt (ılık)
  • 100 ml su (ılık)
  • 250 g un (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı instant kuru maya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Birkaç damla sıvı yağ (tava için)
  • Crumpet halkası (yuvarlak metal halka), yoksa küçük pankek gibi dökebilirsin.

👩‍🍳 HAZIRLIK AŞAMALARI:

  • Ilık süt ve suyu bir kapta karıştır.
  • Un, maya, şeker ve tuzu başka bir kapta karıştır.
  • Sıvı karışımı kuru karışımın üzerine dök ve pürüzsüz olana kadar çırp (mikserin düşük hızını da kullanabilirsin).
  • Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırak (kabarcıklar oluşmalı ve hacmi artmalı).
  • 1 saat sonra kabarmış karışıma kabartma tozunu ekle ve karıştır.
  • 15 dakika kadar yeniden dinlendirin.
  • Tavayı orta ateşte ısıt ve hafifçe yağla.
  • Crumpet halkalarını tavaya yerleştir (ya da halkan yoksa doğrudan dök).
  • Her halkaya 2–3 yemek kaşığı kadar hamur dök.
  • Üst yüzeyde delikler oluşana kadar pişir (yaklaşık 5–7 dakika).
  • Altı altın rengini alınca halkayı çıkar ve diğer tarafını 1 dakika kadar pişir.

🍯 Servis Önerisi:

Tereyağı sürerek hemen sıcak tüketebilirsin.

Reçel, bal, peynir sürebilirsin.

İngilizler genellikle tereyağı + çay ile sabah kahvaltısında tüketir.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img