Damarlardaki donmuş yağı eritiyor! Kolesterolü 1 haftada dengeliyor

spot_img


Damarlardaki donmuş halde bulunan ve kötü koleserolün artmasına neden olan yağlar, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizle kontrol altına alınabilir. İşte kötü kolesterolü düşürmek için beslenme planınıza dahil edeceğiniz besinler…

YULAF EZMESİ:

Yulaf ezmesi yüksek lif içeriği ile bilinir ve sindirim sisteminin sağlığını destekler. Kahvaltıda yulaf tüketildiğinde veya ekmek tercihini yulaf ekmeğinden yana kullanıldığında kolesterol seviyelerinin dengelendiği görülmüştür.

BADEM:

Badem, tekli doymamış yağlar ve lif bakımından zengin bir atıştırmalıktır. İçerdikleri sağlıklı yağlar kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir. Günde bir avuç badem tüketmek, hem sağlıklı kilonun korunmasını sağlar hem de kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar.

SOMON:

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Omega-3 yağ asitleri anti-enflamatuar etkilere sahip olabilir ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olur.

ZEYTİN YAĞI:

Zeytin yağı, tekli doymamış yağlar içerir ve kalp sağlığına olumlu etkileri olabilir. Yemeklerde zeytinyağı kullanmak, doymuş yağları sınırlamaya yardımcı olur.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img