Diyarbakır’ın bu lezzetlerini denemiş miydiniz? Gastronomi harikası olan o tarifler…

spot_img



Diyarbakır’ın bu lezzetlerini denemiş miydiniz? Gastronomi harikası olan o tarifler…

İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, yemek turizmi açısından mutlaka gidilmesi gerektiğini düşündüğüm Diyarbakır mutfağına konuk oluyoruz. Diyarbakır’ın o kadar güzel, kendine has yemekleri var ki, burada tek tek anlatmak bir hayli zor. Diyarbakır’da en fazla pişirilen yemekler tencere yemekleri olarak tanımlanan etli sebze yemekleri. Sebze yerine bazen meyve de kullanılmaktadır. Elma, erik, ayva, çağla gibi meyvelerden etli yemekler yapılır. Diyarbakır’a özgü yemeklerin başında meftune adı verilen ve genellikle patlıcanla yapılan bir yemek gelir. Bunun dışında düzme veya pürlezzel, karnıyarık veya belibağlı, içli köfte, kibe bumbar, lebeni çorbası, Nuriye tatlısı; Diyarbakır’ın çok önemli yemekleri arasında yer alır. Ben size bugün, patlıcan ile yapılan meftunenin tarifi anlatıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img