Doğal pekmez nasıl seçilir? İşte dikkat etmeniz gerekenler…

spot_img


HURMA PEKMEZİ

Hurma pekmezi, yüksek miktarda potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi mineraller içerir. Doğal pekmezin serin ve kuru yerlerde, ışık ve hava sızdırmayan kaplarda saklanması gerekir. Pekmezin doğal kıvamını korumak için kapak sıkıca kapatılmalıdır. Pekmezi buzdolabında saklamak gerekli değildir ancak eğer pekmezi uzun süre saklama ihtiyacınız varsa buzdolabı daha etkilidir.



TAHİN İLE PEKMEZ İKİLİSİ

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip semptomlarını iyileştirme konusunda etkili olan tahin-pekmez, kişinin bağışıklığını güçlendirerek enerjisini yükseltir ve yorgunluğa karşı da ilaç etkisindedir. Aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip tahin-pekmez, kanser hücreleriyle de savaşır. Tahin-pekmez karışımında sağlık için güçlü besleyici yağlar yer almaktadır. Bu yağlar ile vücudun her zaman aktif kalması sağlanır. Protein içeren tahin-pekmez; sabah kahvaltıda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının bir miktarını karşılar. Sporcular için de önemli bir besin kaynağı olan tahin-pekmezin 1 yemek kaşığında 1.52 gram protein bulunur. E, C ve B vitaminleri de yüksek oranda vardır. Enerji ihtiyacını gideren tahin pekmez, vücudun aktif kalmasını destekler. Yorgunluğa, bitkinliğe ve depresyona karşı bir kaşık tahinpekmez şifa niyetine tüketilebilir.



AÇIK RENKLİ SIVI KIVAMLI OLANLAR TERCİH EDİLMEMELİ

Doğal ve katkısız pekmez satın alırken; öncelikli olarak kaliteli bir ürün seçmek gerekir. Dolayısıyla pekmez, markalı ve güvenilir üreticilerden satın alınmalıdır. Bununla birlikte doğal pekmez alırken dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar:

Pekmez rengi koyu kahverengi veya siyah olmalıdır. Açık renkli pekmezler, daha az meyve suyu içeren ve daha fazla şeker eklenmiş olabilirler.

Pekmez kıvamı, koyu ve yoğun olmalıdır. Sıvı pekmezler, daha az pişirilmiş ve daha fazla su içeriyor olabilirler.

Pekmez tadı, meyvesinden gelen doğal tat ve aroma içermelidir. Şekerli veya yapay bir tat, pekmez kalitesini etkileyebilir.

Pekmezi satın alırken, etiketinde üretim tarihi, son kullanma tarihi ve içindekilerin listesi gibi bilgilerin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir.

Pekmez, cam veya metal kaplarda saklanmalıdır. Plastik ambalajlar pekmez kalitesini olumsuz etkiler, hatta zararlı kimyasalların oluşmasına neden olur.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img