İdilika’nın Mutfağı’nda bugün mis gibi el açması su böreği var. Yine ne pişirsem, sizlere ne anlatsam diye düşünürken, bir arkadaşım en sevdiği yemeğin su böreği olduğunu söyledi. Bayramlarda seyranlarda annesi su böreği yaparken yardım eden arkadaşım, yufkaları haşlarken yırttığını söyledi. Ben de üşenmedim, aldım elime unumu, yumurtamı; başladım su böreği yufkalarının hamurlarını açmaya. Yufkaları açarken aklımdan geçen şey, böyle uğraşıların ne büyük terapi olduğuydu. Bazen mutfakta saatler, günler geçiyor; ben farkında olmuyorum. Bazen telefonumun şarjı bitiyor, bazen yemek yemeyi bile unutuyorum, ben yine de zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum.

Mutfak aşkı benim için öylesine büyük ki, mutfaklarda geçen ömrümün her bir dakikasını aşkla geçirdiğim için şükrediyorum.
Su böreği demişken aklıma geldi. Bir zamanlar yemek programda kolay su böreği yapmıştım. ‘Su böreğinin kolayı nasıl olur?’ derseniz, şöyle: Kelebek makarnaları haşlamış, yumurta, beyaz peynir, maydanoz ve süt ile karıştırmıştım.

İki adet günlük yufkanın arasına bu harcı yerleştirmiş üzerini de yağlayıp fırınlamıştım. Fırından çıkan bu makarnalı böreğin, çekim ekibi dahil olmak üzere su böreği olmadığına kimse inanmamıştı.
Önümüzdeki günlerde tekrar sizler için yapıp tarifini veririm. Hem su böreği sizleri korkutmasın. Bugün hemen hemen tüm büyük marketler hazır su böreği yufkası satıyor. İster kıymalı yapın, ister beyaz peynirli; evde su böreği yapmak artık hiç de zor değil.
Bugünlük benden bu kadar. Sizlere şahane bir hafta sonu diliyorum. Bana istediğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…


















