Eriği neden tuza batırırız? Meğer öyle bir faydası varmış ki…

spot_img


Ancak bu kısımda dikkat edilmesi gereken nokta, tuzu dengeli tüketmektir. Her yiyeceğin fazlasının zararlı olduğu gibi tuzun da fazlası zararlıdır. Erik ve tuz ikilisinden en verimli tadı almak istiyorsanız, eriği tuza batırırken tükettiğiniz tuz miktarına dikkat etmeniz gerekir.

SADECE LEZZET DEĞİL AYNI ZAMANDA SİNDİRİM DESTEĞİ

Tuz, tükürük üretimini artırarak sindirimi başlatan ilk adımı kolaylaştırır. Ek olarak mide asidini uyararak özellikle ağır olmayan atıştırmalıklarda sindirimi destekler.

Erik gibi ekşi ve hafif bir meyveyle birleşmesi durumunda bu etki daha da artar. Özellikle yaz aylarında iştahsızlık yaşayan bireyler için tuzlu erik iştah açıcı bir seçenek olabilir.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img