Gıda hijyeni uzmanı anlattı: Bu hata buzdolabının klozetten daha kirli olmasına neden oluyor! Bakterilerin çoğalmasının sebebi…

spot_img


“Genellikle bakteriler daha sıcak sıcaklıklarda gelişip büyürler ve bu nedenle burası mikroplar için mükemmel bir üreme alanıdır.”

Ev aletlerinde yüksek düzeyde bakteri saklanmasının bir başka nedeni de gıdaların yanlış saklanması olabilir.

Buzdolabının kapısı genellikle sütlerin konulduğu yerdir ancak bu bölgedeki yüksek sıcaklıklar bakterilerin çoğalmasına ve bozulma olasılığının artmasına neden olur.

Bu nedenle uzman, sütünüzü buzdolabının en soğuk olduğu arka kısmında saklamanızı, meyve suyu, mayonez, ketçap, reçel ve diğer kavanoz veya şişeleri ise ön tarafa taşımanızı önerdi.

Blythe, “Buna ek olarak, konu temizlik olduğunda buzdolabı kapısı bölmeleri gözden kaçırılabilir ve bu da kötü bakterilerin birikmesine katkıda bulunabilir” diye ekledi.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img