Günde 3 kez kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanların mucize dediği besin…

spot_img


1 Haziran Dünya Süt Günü. Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özgenaz Kazan, süt tüketiminin önemi hakkında bilgi verdi. Kazan “Beslenmemizin temel yapı kaynaklarından biri olan kalsiyumun esas kaynağını süt ve süt ürünleri oluşturuyor. İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu protein, kalsiyum, B2 vitamini ve B12 vitamini başta olmak üzere birçok besin maddesinin en önemli kaynağı süt ve süt ürünleri” dedi.

VİTAMİN-MİNERAL DEPOSU

Süt ve süt ürünleri grubunun inek, koyun, keçi gibi memeli hayvanlardan sağlanan sütler ve bu sütlerden elde edilen yoğurt, ayran, kefir, peynir çeşitleri (kaşar, ezine, tulum, gravyer, lor, çökelek vb.) gibi besinlerden oluştuğunu belirten Kazan, “Süt ve süt ürünleri iyi kalitedeki proteinin yanı sıra yağ asitleri, kalsiyum, fosfor, çinko gibi mineraller ile B2 vitamini, B6 vitamini ve B12 vitaminlerini içerir” dedi.

BÜYÜMEYİ DESTEKLER

Süt ve süt ürünlerinin protein içerikleri ile büyüme ve gelişmeyi desteklediklerini belirten Kazan, şunlara dikkat çekti: “İçerisinde yer alan diğer besin ögeleri ile birlikte organ ve sistemlerin düzgün çalışmasına katkı sağlar. Bileşimlerinde yer alan mineraller, özellikle kalsiyum, kemik ve diş sağlığının korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olur. Tüm yaş grupları için gerekli olan ve her gün tüketilmesi önerilen süt ve süt ürünleri grubu kemik kütlesi gelişiminin dinamik olduğu çocukluk ve ergenlik dönemlerinde daha da önemli hale gelmektedir.”



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img