
Ekip, her gün en çok kahve içen yüzde beşin, düzenli olarak kahve içmeyenlere kıyasla, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde fiziksel zayıflık yaşama olasılığının “önemli ölçüde azaldığını” buldu. Benzer bir etki çay içenlerde de görüldü.
Özellikle, kafeinin burada anahtar bileşen olduğuna inanılıyor; fiziksel zayıflığın azalmasıyla olan ilişkiler, el kavrama kuvvetinin belirli ölçümlerinde en güçlü şekilde ayağa kalkma testinde görülüyor.

Makalenin yazarı, Singapur Ulusal Üniversitesi’nde nüfus sağlığı bilimcisi olan Profesör Woon-Puay Koh, kahve ve çayın, dünya çapında birçok toplumda temel içecekler olduğunu söyledi. Çalışmalarının bu kafeinli içeceklerin orta yaşta tüketilmesinin oldukça faydalı etkilerini gösterdiğini belirtti.

Koh, çalışmalarının, bu kafeinli içeceklerin orta yaşta tüketilmesinin, ileri yaşlarda fiziksel zayıflık olasılığının azalmasıyla ilişkili olabileceğini gösterdiğini belirtti. Ancak, bu boylamsal ilişkileri doğrulamak ve fiziksel kırılganlık üzerindeki bu etkilere kafein veya diğer kimyasal bileşiklerin aracılık edip etmediğini araştırmak için hala daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.


















