Yaz aylarının vazgeçilmez ve geleneksel içeceği olan reyhan şerbeti sağlık açısından anksiyete, göz ve mideye iyi gelmesiyle de biliniyor. Gaziantep yöresinin vazgeçilmezi olan reyhan şerbetini içen ve çok beğenen vatandaşlar ise, “Bu lezzetli içeceği tatmayan herkes bir an önce denemeli” diyerek, içmeyenlere tavsiye etti.

“GAZLI İÇECEKLER YERİNE REYHAN ŞERBETİNİ ÖNERİYORUZ”
Müşterilere geleneksel oluşu ve ferahlatıcı oluşuyla gazlı içecekler yerine reyhan şerbetini önerdiklerini söyleyen Yusuf Pektaş, “Reyhan şerbeti yaz aylarının vazgeçilmez doğal içeceğidir. Gelen tüm misafirlerimize öneriyoruz. Şu an tam reyhan otunun mevsimi ve zamanı olduğu için taze taze reyhan yapraklarını toplayarak kendi yaptığımız içeceğimizdir. Buraya gelen müşterilerimize gazlı içecekler yerine reyhan şerbetini öneriyoruz ve gelen herkes severek tüketiyor” dedi.

“GÜNDE 100 BARDAK SATIYORUZ”
Şerbetin yapım aşamasından bahseden Pektaş, talebin yoğun olmasından dolayı günde 100 bardak satış yaptıklarını ifade etti. Pektaş, “Reyhan şerbetinin içerisinde, şeker, limon, tarçın ve karanfil var. Reyhan şerbetini hazırlarken reyhan yapraklarını tencere içine koyarız. Üzerine toz şeker, karanfil, limon ve çubuk tarçını ilave ederiz daha sonra sıcak suyu da ilave ederek üzerine döktüğümüz şeker erir reyhan otunun rengi ve tadı suya geçince bekletiriz ve bir süre sonra soğuk şekilde buzlu bardakta servis ederiz. Dolayısıyla havada bunaltıcı sıcak olduğu için vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Günde 100 bardak satış yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.





















































































