Hafızayı zehir gibi yapıyor! Alzheimer’a karşı en etkili besin…

spot_img


Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, yumurta tüketiminin sadece vücut sağlığı için değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koydu. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiyi değerlendirdi.

KOLİN HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Yumurta tüketiminin beyin sağlığı üzerindeki etkilerine ilişkin yapılan bilimsel çalışmaları örnek veren Prof. Dr. Hanoğlu, “Son dönemde yapılan araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığının ortaya çıkışını geciktirebileceğini destekliyor. Özellikle yumurtanın içerdiği kolin maddesi, hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olarak dikkat çekiyor” diye konuştu.



EN ÇOK YUMURTA DA VAR

Peki ama kolin nedir? Kolin, yumurta sarısı, baklagiller, brokoli, fasulye, süt, balık gibi bazı gıdalarda bulunan ve karaciğerde sentezlenen, aynı zamanda suda çözünebilen bir bileşik. Kolin, vücutta bulunan hücre zarlarının temel yapısal bileşenleri olan bazı fosfolipidlerin sentezinde kullanılıyor. Prof. Dr. Hanoğlu, “Vücutta kolin eksikliği olduğunda beyin ve sinir fonksiyonları başta olmak üzere birçok hücre ve organ işlevsel çalışmayabilir. Besin takviyesi olarak alınabilen kolin en çok yumurta, fındık, fasulye ve bazı sebzelerin içinde bulunur” dedi.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img