Hazımsızlığı engellemek için eti bu saatte yiyin!

spot_img


SUYU ÖĞÜN ARALARINDA İÇİN

Gazlı içecekler ve meyve sularının kan şekerini yükseltmesi, reflüyü arttırması, mide boşalmasını geciktirmesi nedeniyle hazımsızlık ve şişkinliğe neden olabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Hançer, şu önerilerde bulundu: “Bayramlarda çay ve kahveyi fazla tüketmememiz de sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olacaktır. Ortalama 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Suyun, öğünler ile değil de öğün aralarında tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Yemekler ile tüketildiğinde reflüyü arttırma ihtimali çok daha yüksektir. Ayrıca ayran da içilebilir.”

KURBAN ETLERİ NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?

Uzm. Dr. Hançer, kurban etlerinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini şöyle açıkladı: “Kurban etlerini yiyebileceğiniz şekilde porsiyonlara bölüp derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise eti çözdürmek istediğinizde buzdolabında ya da mikrodalgada çözdürülmesidir. Dışarıda direkt çözdürülen etler mikroorganizmaların daha hızlı üremesi riskini artırabilir. Çözdürdüğünüz etin hepsini pişirin ve çözdürülen eti tekrar dondurucuya koymayın.”

ÖĞLE YEMEKLERİNDE TÜKETİN

Kırmızı etin geç saatte tüketilmemesini gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Hançer “Akşam yemekleri yerine öğle yemeklerinde kırmızı et yenmesi hem sindirim hem sağlık açısından daha doğru olacaktır. Günde 100-150 gramdan (3-4 köfte) daha fazla et tüketmemeye özen gösterin. Etin yanında glisemik indeksi yüksek (pirinç pilavı, börek, patates) besinler tüketmekten kaçınılmalı, sebze tüketmeye özen gösterilmelidir” diye uyardı.

NASIL PİŞİRECEĞİZ?

Eti en az 24 saat dinlendirip, yumuşamasını beklemek gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Hançer, “Yeni kesilen et daha sert olur ve bu nedenle sindirimi de daha zordur. Dinlendirilmiş et yavaş ve kısık ateşte kendi suyu ile az yağlı pişirilmelidir” dedi.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img