KALP HASTALIKLARINA KARŞI KORUR
Kötü kolesterol (LDL), kalp hastalıklarının kökeninde yer alır. Kötü kolesterolün (LDL), damarlarda iltihaplanmaya neden olabilir, dokulara zarar verebilir, kalp krizi ve felç riskini artırabilir. Yulafın içerisinde bulunan beta-glukan isimli lif çeşidi, bu oranı düşürerek oluşabilecek kalp hastalıklarına karşı korur. Yapılan bir araştırmaya göre, günde 3 gram beta-glukan tüketmenin kolesterol seviyesini azaltabileceği gözlemlendi. Çalışmaya göre, beta-glukan kötü kolesterolü düşürürken iyi kolesterole etkisi olmadı.
İçerisinde yer alan C vitamini, kalp krizini ve olası felç riskini azaltabilir. Beta-glukan kan dolaşımındaki kolesterol seviyesini azaltır.
Yapılan çalışmalara göre; yulaf tüketmek, orta yaşlı kişilerde kan basıncını düşüren mekanizmalar sayesinde kardiyovasküler hastalık riskini önemli oranda azaltabilir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR
Besin değeri yüksek ve düşük kaloriye sahip yiyecek tüketmek, sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlar. Yulafın içerisinde yer alan bileşenler sindirimin yavaşlamasına neden olarak tokluk hissi oluşmasına neden olur. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Ayrıca metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak da kilo vermeye destek olur.

DİYABETE İYİ GELİR
Yulaftaki beta-glukan isimli madde; bağırsakta, midede çözelti oluşturur ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Diyabet hastalarının kan şekerinin düşmesini sağlar ve diyabete iyi gelir.


















