Kalp krizi riski 5 kat daha fazla! Sırtınızdaki bu hisse dikkat

spot_img


ŞOK DİYETLER TEHLİKELİ

Türkiye’de kalp krizi geçiren her 5 kişiden 1’inin yaşının 35-45 aralığında olduğunu belirten Prof. Dr. Esen,”Şok diyetlerin maalesef kalp krizine neden olabildiği çalışmalarla kanıtlanmış durumda. Ani, agresif dediğimiz düşük kalorili, vücudun alışık olmadığı derecede, uzun açlıklarla giden şok diyetlerde maalesef kanın akışkanlığı bozuluyor. Vücutta iltihabi süreçler gelişebiliyor ve kalp krizi tetiklenebiliyor. Şok diyetlerle aslında kişi kilo verdiğini zannediyor ama vücutta bir takım kas kayıpları meydana gelebiliyor. Birçok etmen var ama bu diyetleri genel olarak zaten tavsiye etmiyoruz. Dengeli bir beslenme düzeniyle yavaş ve istikrarlı bir kilo kaybı en sağlıklı olan” dedi.



KONTROLLERİ İHMAL ETMEYİN

KALP sağlığını ihmal etmeden diyet yapmak isteyenlere önerilerde bulunan Prof. Dr. Esen, mutlaka önceden tetkikler yapılmasını tavsiye etti. Prof. Dr. Esen, şöyle dedi: “Tansiyon ölçümlerinin düzenli olarak yapılması gerekiyor. Ailede kalp krizi riski varsa, bu kişilerin yakından takip edilmesi şart. Tansiyon ölçümleri, elektrokardiyografi (EKG), vücut yağ ve kas oranlarının takibi, kandaki tuz oranları, sodyum, potasyum ve diğer minerallerin kontrolü ile kolesterol seviyelerinin düzenli olarak izlenmesi gerekiyor. Düzenli doktor kontrolleri altında yapılan diyetlerden korkmamak gerek. Ancak, uzun süreli açlıklar ve vücudun yeterli kalori ile mineral almadığı durumlarda ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.”



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img