Kan şekerini saniyeler içinde dengeliyor! İbn-i Sina binlerce yıl önce önermiş: Her gün bir avuç…

spot_img


KALP HASTALIKLARINA YAKALANMA İHTİMALİNİ DÜŞÜRÜR

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan B6, C vitaminleri, lif ve potasyum kalp sağlığını korur. Yüksek miktarda lif içerir bu sayede kolesterolün düşürülmesine yardımcı olarak kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürür.

HASARLI HÜCRELERİ ONARIR

Kavrulmuş leblebi; yüksek oranda B vitamini içerir, böylece hasarlı hücrelerin onarılmasına yardımcı olur. Hasar gören hücrelerin fonksiyonelliklerini artırabilmek için bir avuç leblebi tüketmek birebirdir. Ayrıca böbreklerin daha da işlevsel çalışabilmesi ve böbrek taşı düşürme için iyi gelir.

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan selenyum karaciğer enzimine destek olur. Kansere sebep olan bazı bileşiklerin yok edilmesine destek sağlayabilir. İltihaplanmayı önleyebilir, tümörlerin de büyümesini engelleyebilir.

KEMİK YAPISINI KORUMAYA YARDIMCI OLUR

Kavrulmuş leblebinin içeriğinde yer alan K vitamini, demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfat; kemik yapısını korumaya destek olur. Fosfat ve kalsiyum kemik yapısına faydalı gelir, manganez ise kemik oluşumunda etkilidir.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img