Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem! Meğer haşlamak en kötü seçenekmiş…

spot_img


Karnabaharın seveni çok severken sevmeyen de kokusuna bile tahammül edemiyor. Tadı bazı damaklara hitap etmese de, sağlık açısından içerdiği vitamin ve minerallerle önemli bir yere sahip. Ancak uzmanlara göre, doğru tekniklerle pişirildiğinde karnabaharın tadı oldukça lezzetli hale getirilebiliyor.

KARNABAHARI HAŞLAMANIZ ÖNERİLMİYOR

En yaygın pişirme yöntemlerinden biri olan haşlama, sebzenin lezzetini azaltabiliyor. Uzun süre suda bırakılan karnabaharda, kükürtlü bileşikler ortaya çıkarak hem koku hem de tat açısından istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Haşlama pratik olsa da, karnabaharı ızgarada ya da mangalda pişirmek çok daha lezzetli bir alternatif sunuyor.

Yüksek ısıda ızgaraya alınan karnabahar, içeriğindeki doğal şekerlerin karamelize olmasına neden olarak tadını belirgin şekilde zenginleştiriyor. Aynı zamanda, dış kısmında oluşan çıtır doku da ayrı bir lezzet katıyor.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img