Kronik ağrıların ana sebebi buymuş meğer! Her lokması zehir…

spot_img


Diyetisyen Trista Best, “İlave şeker boş kalori kaynağıdır, yani yalnızca kalori sağlar ve faydalı besin maddesi sağlamaz. Şeker ilaveli ürünlerin kalorisi daha yüksek, besin kalitesi ise daha düşüktür; bu da sıklıkla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir” açıklamasında bulundu.

KRONİK AĞRI YAŞIYOSANIZ..

Fazla şekerli yiyecek ve içecek tüketmek kronik ağrıya yol açabilir. Journal of Clinical Medicine’de yayınlanan bir rapo , osteoartritik hastalarda çok fazla yağ ve şekerin kronik ağrının artmasına yol açabileceğini gösterirken, Frontiers in Nutrition’da yayınlanan başka bir rapor, ilave şekerin “iltihaplanmaya” neden olduğunu ve bu nedenle kronik ağrıya katkıda bulunabileceğini söylüyor.

SÜREKLİ AÇ HİSSETMEK

Şekerli yiyeceklerin sizi aç hissettirdiği bilinir, bu nedenle yemekten sonra ne kadar tok hissettiğinizi fark etmek önemlidir. “Şekerin kalorisi genellikle yüksektir, bu nedenle onu yemeyi bitirdiğinizde vücudunuz tok hissedebilir, ancak bu, çok kısa süren bir durumdur. Vücut şekeri hızla yakar çünkü protein, lif ve sağlıklı besinler gibi gerçek besinlerden yoksundur. D’Angelo, “Vücudunuz şekeri yaktıkça açlık hissini artırıyor, bu da atıştırmalara, kontrolsüzce yemeye ve sonuçta daha fazla şeker tüketmeye neden oluyor” diyor.

Yüksek miktarda şeker aynı zamanda vücudumuzda açlığı düzenlediği bilinen leptin adı verilen hormona da müdahale edebilir. Leptin seviyelerindeki bir azalma genellikle daha fazla açlığa ve iştahın artmasına neden olur. Goodson ayrıca, özellikle yüksek şekerli kahvaltılar yapıyorsanız, öğle yemeğinden çok önce kendinizi aç hissedeceğinizi de ekliyor.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img