Makarnayı bir de böyle deneyin! Hem lezzetli hem de hafif…

spot_img


Kabak, çoğu kişi tarafından bitki olarak algılanmasına rağmen, tohum içerdiği için meyve olarak kabul ediliyor. Kabak, cucurbitaceae ailesinin dört çeşidinden birine aittir. Kalın bir kabukla içerisindeki naif yapısı korunur. Kabağın, Meksika ve Orta Amerika’da yaklaşık 7 bin 500 yıl önce keşfedildiği iddia edilmektedir. Yaz aylarında çıkan kabak, genelde pişirilerek tüketilir. 100 gramlık kabak ortalama 45 kcal enerji içerir. A, C, E ve K vitaminlerini içeren kabak; magnezyum, demir, bakır başta olmak üzere mineraller açısından da zengindir. Kabak; karoten alfa, karoten beta açısından da zengin sayılır.

‘KABAK TADI VERMEK’

‘Senin bu konuşmaların da artık kabak tadı vermeye başladı’ deyimi, olumsuz durumların hoşa gitmemeye başladığını belirtmek amacıyla söylenir. Sürekli söylenen bir sözün ya da sürekli yapılan bir hareketin insanı bıktırdığını da ifade etmek anlamına gelebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…

KAŞKARİKAS

MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet kabağın kabuğu

3 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu

YAPILIŞI: Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img