SOĞUMASI İÇİN BEKLEYİN
Daha sonra salatalıkların üzerini az miktarda geçecek şekilde kaynatıp soğuması için beklediğiniz suyu kavanoza ekleyin. Suyu kaynattıktan sonra soğuması için beklemeniz turşunun kıtır kıtır olmasını sağlar.
Turşunun içerisine eklediğiniz suyun içme suyu olmasına dikkat edin.
Ardından kavanozun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve üzüm sirkesi ilave edin. Sirkenin asitli yapısı turşunun bakteri ve mantarlardan korunmasını sağlar.
KAYA TUZU KULLANIN
Kavanozun içerisine 1 çay kaşığı toz şeker ilave ederek kavanozun kapağını kapatın. Daha sonra kavanozu 3 kere ters çevirerek içerisindeki tuz ve şekerin erimesini sağlayın. Turşunun sert bir yapıya sahip olabilmesi için kaya tuzu kullanın.
Hazırlamış olduğunuz turşuyu serin bir ortamda 1,5 hafta boyunca bekletin.
1,5 haftanın sonunda turşuyu kontrol edin ve eğer istediğiniz kıvamda ise tüketebilirsiniz.
UYARI: Turşu yüksek derecede sodyum içerdiği için tansiyon, böbrek ve diyabet hastası olan kişiler ile mide sorunu bulanan kişilerin tüketmeden önce bir doktora danışmadan tüketmesi tavsiye edilmez.