Mevsim geçişlerinde hasta olmamak için mutlaka yiyin! İki yemek kaşığı bağışıklık sistemini demir gibi kuvvetlendiriyor

spot_img


İNATÇI ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESİYOR

İçerisindeki antioksidanlar sayesinde vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur.

Pekmez tüketmek; bronşit ve astıma karşı iyi gelir. İnatçı öksürüğün geçmesini sağlar ve balgam söktürür.

Potasyumu sayesinde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olarak tansiyonun dengelenmesini sağlar.

Kemiklerin sağlığı ve gelişimini olumlu şekilde etkiler.

Pekmez yemek; kişiye enerji vererek zinde kalmasını sağlar.

Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için pekmezin yanı sıra bal da tüketilmesini önermektedir.

Bal ve pekmez; demir, potasyum, sodyum, klorür, fosfat, magnezyum ve kalsiyum minerallerini barındırır. B1, B2, B3, B5 ile B6 vitaminleri bakımından zengindirler bu nedenle antiseptik ve antibakteriyel özellikleri bulunur. Bal tüketmek, enfeksiyonlardan korunmaya yardımcı olur. Aç karnına ya da kahvaltıda bir çay kaşığı bal tüketmek vücudu korur.

Vücutta D vitaminin eksik olması, bağışıklık sistemini zayıflamasına neden olur, enfeksiyonlara yakalanma riskini artırır. Bu nedenle yumurta, süt ve yağlı balıklar tüketmeye önem verilmelidir.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img