Mürdüm eriği; A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E ve K vitaminlerini içerir. Mürdüm eriğinin suyundaki diğer temel besinler; beta-karoten, manganez, magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve demir şeklindedir. Sağlık için faydalı ve sert çekirdekli bir meyvedir. Bağışıklık ve sindirim sisteminin desteklenmesini sağlar.

Taze olarak tüketilmesinin yanı sıra haşlanmış olarak komposto şeklinde ya da yemeklerde kullanılabilir.
5 adet mürdüm eriğinde yaklaşık olarak 60 mikrogram K vitamini yer alır. Bu oran günlük alınması gereken K vitamininin yarısını karşılar.

Mürdüm eriği tüketmek; içerdiği antioksidanlar sayesinde bazı hastalıkların riskini azaltabilir. Mürdüm eriği, hücresel hasara yol açabilecek serbest radikallerin uzaklaştırılmasına ya da etkisiz hale getirilmesine destek olan bileşikler içerir, idrar söktürür. Güçlü bir antioksidan olduğu için birçok hastalığın engellenmesine yardımcı olur.
Yapılan bir çalışma, mürdüm eriğinde yer alan fitobesinlerin antikanser olabileceğini göstermiştir. Mürdüm eriğinin içeriğindeki K vitamini, kanser hücrelerini engelleyerek kansere karşı koruma sağlayabilir.


















