Glutensiz, kuruyemişsiz, süt ürünleri içermeyen ve ilave şeker kullanılmayan bu kurabiyeler, Florencia’nın “kazara vegan” olarak tanımladığı tariflerden biri. “Bu kurabiyeler yapmak için çok basit,” diyen aşçı, un kullanmaya gerek olmadığını belirtti.

“Sadece rendelenmiş hindistancevizi ve hurmaları karıştırıp, elle kurabiye şekli vererek pişirmeniz yeterli.” Florencia, bu kurabiyelerin akşam yemeğinden sonra tüketmek için mükemmel bir tatlı olduğunu söyledi.
Hazırladığı kurabiyelerin iştah açıcı görüntüsünü paylaşan aşçı, tarifi detaylıca açıkladı. “10 kurabiye için malzemeler: 120 gram rendelenmiş hindistancevizi, 120 gram yumuşak medjool hurması (çekirdekleri çıkarılmış), isteğe bağlı bir tutam tuz,” diye yazdı. “Malzemeleri bir mutfak robotuna koyun ve iyice karışana kadar çekin.”

Sonraki adımda, karışımdan bir yemek kaşığı alarak kurabiye şekli verilmesini öneren Florencia, aynı işlemin hamur bitene kadar tekrarlanması gerektiğini söyledi. Daha sonra, “Kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin,” diye ekledi.
Tarifin son aşamasında kurabiyelerin 160°C’de 12 dakika boyunca pişirilmesi gerektiğini belirtti. Florencia, “Fırından çıktıklarında kurabiyeler çok yumuşak olacak,” uyarısında bulundu. “Tamamen soğumalarını bekledikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.”


















