Nefis poğaça tarifleri – İDİL ÇİMRİN

spot_img


Herkese merhaba, İdilika’nın Mutfağı’nda bugün birbirinden nefis poğaça tariflerim var. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

YEMYEŞİL POĞAÇA

MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı

125 gr. oda sıcaklığında tereyağı

2 adet yumurta (birinin sarısı dışı için)

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı kaymak

1 yemek kaşığı toz mahlep

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Maydanoz

Dereotu

Yeşil biber

1 kase Urfa peyniri

2 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.

TAM BUĞDAY UNUNDAN POĞAÇA

MALZEMELER

1 adet yumurta

1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

Aldığı kadar tam buğday unu

Kabartma tozu

Tuz

İÇİ İÇİN:

1 kase beyaz peynir

Maydanoz

1 adet yumurta beyazı

ÜZERİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

YAPILIŞI: Yumurtayı çırpıyoruz. Zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekliyoruz. Yoğurmaya devam ediyoruz. Streç film ile sarıp dinlendiriyoruz. İç harcı için malzemeyi çatalla eziyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp avcumuzun içinde açıp peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

BÖREKİTAS

MALZEMELER

1 su bardağı ayçiçek ve eritilmiş tereyağı karışımı

Yarım su bardağı su

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Un

İÇİ İÇİN:

2 adet közlenmiş patlıcan ya da 2 adet haşlanıp rendelenmiş patates

Rendelenmiş eski kaşar peyniri

ÜZERİ İÇİN:

Rendelenmiş eski kaşar peyniri

Yumurta sarısı

YAPILIŞI: Patlıcanı ya da patatesi hangisinden yapmak isterseniz, mutlaka rendenlenmiş eski kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Hamuru için tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir streç film ile kaplayıp 20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıyoruz. Açtığımız börekitas hamurunu çay bardağı ile kesiyoruz ve iç malzemesini koyuyoruz. Poğaça gibi kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Yumurta sarısının üzerini rendelenmiş eski kaşar peyniri ile süsleyip 175 derece fırında pişiriyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img