Öksürüğe karşı en etkili doğal ikili! Uzmanı açıkladı: “İlaç yerine bunu kullanıyorum”

spot_img




Peki bunun bilimsel sebebi ne? Hangi yiyecekler gerçekten öksürüğü kesmeye yardımcı olabilir? Ya da tam tersine, öksürüğü kötüleştirebilir?

Bal: Sıcak suya bal ve limon eklemek, klasik bir ev yapımı öksürük ilacı. Smith’e göre bilimsel açıdan en umut verici besin bal. Smith, “Çok tatlı şeylerin dile temas ettiğinde öksürük refleksini baskılayabildiğine dair bazı kanıtlar var” diyor. Bal söz konusu olduğunda ise özellikle gece öksüren çocuklarda öksürük miktarını azalttığına dair kanıtların olduğu dile getiren Smith, “Öksürük şuruplarında boğazı kaplayan ve yatıştıran maddeler bulunur; bu, insanların soğuk algınlığında hissettikleri o gıdıklanmayı hafifletebilir. Balda da durum aynı” diye konuşuyor.



Zerdeçal: Zerdeçalı içecek olarak tüketmenin bazı faydaları olabilir. Smith “Boğazınız hassas ve gıcıklı olduğunda yutkunmak bile muhtemelen boğazdaki tahrişi azaltarak öksürüğü baskılamaya yardımcı olur” dedikten sonra ekliyor: “Eğer içtiğiniz şey sıcak ve yatıştırıcıysa, etkisi daha da artabilir.”



Zencefil ve sarımsak: Zencefil ve sarımsak, boğaz ve solunum yollarındaki bazı iyon kanallarını (öksürüğü tetikleyen küçük reseptörleri) aktive ediyor. Söz konusu TRPA1 reseptörlerinin, solunum yollarımızı zararlı kimyasallardan korumak ve yiyeceklerin akciğerlere kaçmasını engellemek için olduğunu vurgulayan Smith, “Boğazdaki bu reseptörleri zencefil veya sarımsakla ‘doldurmak’, onları duyarsızlaştırabilir” diyor.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img