İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, pancarlı nefis lezzetler var. Olağanüstü rengi ile, belatain grubu madde içeren pancar, kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olduğundan detoks etkisi ile bilinen, mevsimin öne çıkan mucizevi sebzelerindendir. Pancarı aldım manavdan, çocuklar için daha cazip hale gelecek tarifler bulmak istedim. Çünkü haşlanmış hali çok leziz değil. Kimi sirke ve tuz ile kolay turşusunu kurup tadına bayılır, kimisi de rendelenmiş olarak salatalara ekler ya da sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp enfes bir mezeye çevirir. Pancarlı toplar, çocuklar için oldukça sevimli oluyor. Pancarlı patates kroket de enfes bir davet atıştırmalığı. İsterseniz de fırınlayıp pembe püre elde edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle…

PANCARLI KREP
MALZEMELER
 1 adet yumurta
 1 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı un
 1 su bardağı un
 3 yemek kaşığı haşlanıp ezilmiş pancar püresi
 3 yemek kaşığı haşlanıp ezilmiş pancar püresi
 Ayçiçek yağı
 Ayçiçek yağı
 Tuz
 Tuz
 Şeker
 Şeker
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Krep harcından, yağlanmış krep tavasına birer kepçe dökerek arkalı önlü önlü pişirip servis ediyoruz.
PANCARLI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
 2 adet haşlanmış patates
 2 adet haşlanmış patates
 1 adet haşlanmış pancar
 1 adet haşlanmış pancar
 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 Tuz
 Tuz
 Karabiber
 Karabiber
 Kırmızı toz biber
 Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Pancarı ve patatesi rendeleyip kaşar peyniri ve baharatlarla birlikte karıştırıyoruz. Et ya da tavuk yanında servis ediyoruz.
VİŞNELİ PANCAR
MALZEMELER
 1 adet mor soğan (küçük boy)
 1 adet mor soğan (küçük boy)
 4 adet küçük boy pancar
 4 adet küçük boy pancar
 1 su bardağı kadar vişne
 1 su bardağı kadar vişne
 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı şeker
 1 çay kaşığı şeker
 Çay kaşığı ucuyla karabiber
 Çay kaşığı ucuyla karabiber
 1 çay bardağı su
 1 çay bardağı su
YAPILIŞI: Öncelikle soğanımızı piyazlık doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alıp, üzerine soğanları ekleyelim ve çok az soteleyelim. Üzerine ince dilimlediğimiz pancarları dizelim. En üste vişneleri koyalım. Tuzu, şekeri ve karabiberi serpip, suyunu verelim. Kapağını kapatıp en kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişirelim.





















































































