Sağlıklı organların anahtarı! Antioksidan deposu bu besin üstelik doğal antidepresan: Sakinleştirici etkisiyle pamuk gibi yapıyor

spot_img


Bitter çikolata; kakao, kakao yağı ve şekerden meydana gelir. Eğer bitter çikolata, yüksek kakao içeriğine sahip ise oldukça besleyici bir yapısı bulunur. Bitter çikolata içerisindeki kakao sayesinde güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bitter çikolatanın içeriğinde yüksek derecede kakao bulunur. İçerisindeki kakao miktarı ne kadar yüksekse antioksidan miktarı da o oranda yüksektir.

Bitter çikolata, sağlığı olumlu bir şekilde etkileyebilecek besinlerle doludur. Ölçülü bir biçimde tüketmek antioksidan ve mineralleri sağlayabilir. Yapılan çalışmalar sonucunda bitter çikolata tüketmenin kalp sağlığı riskini düşürebileceği gözlemlendi.

İçerisinde çözünür lif ve mineraller bulundurur. İyi derecede yağ barındırır. İçerisindeki yağlar genellikle oleik asit, stearik asit ve palmitik asittir. Oleik asit kalp için sağlıklıdır. Stearik asit vücut kolesterolünü nötrleyici etkiye sahiptir.

Yapılan gözlemsel çalışmalar; günde 6 gram bitter çikolata ( yaklaşık olarak 2 küçük kare) yemenin kalp hastalığı riskini azaltabileceği, kan basıncını ile iltihaplanmayı azaltabileceğini öne sürmekte.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTABİLİR

Bitter çikolatanın içerisindeki bileşikler kötü kolesterolün oksidasyonuna karşı koruyucudur. Uzun vadede, kolesterolün atardamarlarda birikmesine sebep olarak kalp hastalığı riskinin azalmasına neden olacaktır.

Araştırmalara göre, flavanol açısından zengin çikolata ya da kakao tüketmenin kan basıncını düşürebileceği, kardiyovasküler sağlığı iyileştirebileceği gözlemlenmiştir.

Çalışmalara göre haftada 45 gram çikolata tüketmenin, kardiyovasküler hastalık riskini %11 azaltabileceği öne sürüldü.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img