Yapılışı
1.5 litre sütü bir tencereye ekleyin ve kaynatın. Kaynayan sütün havasını almak için ara ara karıştırın.
Sütünüzün taşmasını önlemek için sütünüzün yükselmeye başladığını gördüğünüz anda ocağı kapatın.
Kaynayan sütünüzü ılımaya bırakın.
Ilıyan sütünüzün sıcaklığını serçe parmağınız yardımıyla kontrol edin. Eğer parmağınız yanmıyorsa sütünüzün sıcaklığı ayarında demektir.
Ilık sütün içerisinde önceden kalmış veya evde bulunan yoğurdunuzu ekleyin ve karıştırın.
Sütünüzü bir gece beklettikten sonra buzdolabına alın ve bir gün bekletin.
Yapılışından iki gün sonra yoğurdunuzu tüketmeye başlayabilirsiniz.
TAŞ GİBİ YOĞURDUN PÜF NOKTASI
Yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olan yoğurdu evde mayalarken en önemli kısmını unutmamak gerekir. Yoğurdumuzun kıvamı hem ağzımızda güzel bir lezzet bırakacak hem de tüketim süresini uzatacak.
Yoğurdunuzun taş gibi bir kıvamda olmasını sağlayacak o malzeme ise mayalama sırasında yarım çay kaşığı tuz eklemek. Bu yöntem yoğurdunuzun sertleşmesini sağlayarak sofralarınızın ve yemeklerinizin vazgeçilmez eşlikçisi olacak.
Yarım çay kaşığı ile mayaladığınız yoğurdun yanında, kıvamının iyice oturması için bir diğer yol ise yoğurdunuzun üstünü delikli süzgeç ile kapatarak iyice sarmalamak olacaktır. Tencerenizle aynı boyutta delikli süzgeci yoğurdunuzun üzerine kapatın ve güzelce sarın.