Yediğiniz en iyi bamya olacak! Eğer böyle pişirirseniz…

spot_img







Yaz ayının gelmesiyle bamya tezgahlarda yerini almaya başladı. Sağlık açısından birçok faydası bulunan bamyayı, dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Bugün sizlere bu sebzeyi kullanabileceğiniz üç farklı türünden bahsedeceğiz.

İDİL ÇİMRİN


İDİL ÇİMRİN


Giriş Tarihi: 03.07.2025 09:25


Yediğiniz en iyi bamya olacak! Eğer böyle pişirirseniz...

İdilika’nın Mutfağı’nda bugün, bamyanın pek de alışkın olmadığımız ancak çok daha lezzetli olan tariflerine yer veriyoruz.

BAMYA KIZARTMASI

MALZEMELER

Yarım kilo uzun ve iri bamya

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı mısır unu veya galeta unu

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

HAŞLAMAK İÇİN:

Su

1 çay kaşığı tuz

Yarım limon suyu

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

YAPILIŞI: Bamyaları sap kısımlarını kestikten sonra tuzlu ve limonlu suda birkaç dakika hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün. Kağıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın. 3 ayrı kaseye un, çırpılmış yumurta ve mısır unu koyun. Sırasıyla bamyaları önce una, sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın. Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.

BAMYA ÇORBASI

MALZEMELER

BAMYALARI HAŞLAMAK İÇİN:

100 gr. kuru bamya

Üzerini geçecek kadar sıcak su

1 çay kaşığı limon tuzu

ÇORBANIN YAPIMI İÇİN:

300 gr. kuzu kuşbaşı

2 adet büyük boy soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini geçecek kadar sıcak su

YAPILIŞI: Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle ovalayarak üzerindeki küçük tüylerin dökülmesini ve yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz. Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dakika haşlıyoruz; haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin. Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz. Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz. Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz, üzerine tereyağı ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçaları ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Suyu da bamyaların üzerine döküyoruz. Su kaynayınca tuzumuzu ilave edip, ocağın altını kısarak 30 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Kıvam alan çorbaya en son limon tuzu da ekleyerek, 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.



Source link

spot_img

benzer haberler

spot_img